Donacije

LETOS ZA DRUŽINO RAJH

Letos bomo z zbranimi sredstvi iz štartnin 5. GRUBINEGA memoriala in donacij pomagali družini Rajh in Bistrice ob Dravi.

V kolikor lahko, bomo veseli vaše donacije na (sklic je namenjen samo družini Rajh):

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE

PROLETARSKA CESTA 1
1000 LJUBLJANA
I
BAN: SI56 3300 0000 1303 865

BIC: HAABSI22

KODA: CHAR

NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI

SKLIC: SI00   664

Mami Jožica (30), hčer Nikita (11), sin Maj (1), tast Branko (63) in tašča Nevenka (58).

 

Jožica je prekmurka, ki je zaradi staršev alkoholikov zelo zgodaj zapustila dom. Njenega otroštva ne zaznamujejo lepi spomini. Pri 13. letih je bila posiljena, zato je do 17. leta živela v kriznem centru in mladinskem domu. Istega leta je spoznala očeta svojih otrok, za njega pravi, da je bil njen angel varuh, njen rešitelj. Vse do trenutka, ko je svojo družino lani maja zapustil zaradi druge ženske. Jožico je izdaja zelo prizadela in je še vedno ni prebolela. Skupaj so živeli v podnajemniškem stanovanju, katerega odgovorna oseba je bila Jožica. Jožici so ostali dolgovi, katere še danes odplačuje po obrokih.

Jožica je zaposlena na Snagi, kot pobiralka smeti, vsekakor ne zasluži dovolj, da bi lahko sama preživela svoja otroka. Na pomoč sta ji priskočila starša bivšega moža, ki sta jo vzela pod svojo streho. Dedek in babica nikakor ne odobravata početja svojega sina, zato sta ga odgnala. Sporno je tudi to, da se je sin v hišo staršev želel vseliti s svojo novo partnerico in njenim sinom. (Sin se je želel odreči svojemu sinu in očetovstvo prenesti na svojega očeta, kar je dedka zelo prizadelo).

Hči Nikita ne želi imeti nikakršnega stika s svojim očetom. Odkar je odšel, svoje sobe za spanje ne uporablja več, vsako noč preživi z mamo in njenim mlajšim bratcem. V težkih trenutkih je svoji mami v oporo, jo tolaži. Nikita je pridna učenka, obožuje živali. Doma imajo pravi mali živalski vrt, kokoške (vsaka ima svoje ime, Nikita ima tudi najljubšo), rada ima konje. Po poklicu bi bila rada veterinarka.

Ne glede na dogajanje je dedku najbolj pomembno, da je vsaj del družine skupaj. Jožica ima najboljšo prijateljico Tino, s katero deli podobno zgodbo, obe je zapustil mož.