Knjigica

Otroška slikanica:

POT – SRČNI SMUČAR GRUBA
Slikanica z neprecenljivo vsebino o iskanju poti in o uresničevanju svojih sanj.

Zgodba o znanem slovenskem alpskem smučarju, o njegovem značaju, uspehu in o poti, ki jo je izbral.

NAROČI KNJIGICO

 

SPOZNAJTE GRUBO!

Slikanica POT – SRČNI SMUČAR GRUBA nas skozi zgodbo popelje v osrčje zelenih gozdov, belih strmin, svežega zraka in preprostih resnic. Slikanica, ki spodbudi odrasle, da prevetrijo svoje vrednote, poslušajo srce ter s svojim zgledom prenašajo enako resnico otrokom. Otroci pa lahko v slikanici najdejo sveže, nagajive, krasne ilustracije Irene Režek ter uživajo ob nekakšnem spomeniku alpskemu smučarju Dragu Grubelniku, ki jo je ustvarila njegova sestrična, avtorica Tanja Ajtnik Miškovič.

ZAKAJ KUPITI KNJIGICO?

  • slikanica otroke spodbuja naj iščejo svojo pot v življenju
  • s slikanico otrokom lahko prenesete vrednote kot so družina in prijatelji, ter značilnosti kot je vztrajnost in veselje do življenja
  • z nakupom knjigice boste finančno podprli tudi otroke iz socialno šibkih družin, saj je del od prodaje namenjen tudi njim
  • seznanili boste sebe in otroka z uspešnim slovenskim alpskim smučarjem in z njegovo ljubeznijo do življenja


Drago Grubelnik

Drago Grubelnik, Gruba (15. 1. 1976 – 17. 11. 2015), nekdanji slovenski reprezentant, ki je v svetovnem pokalu alpskega smučanja kot član slovenske smučarske reprezentance nastopil na 87 slalomih in 21 veleslalomih. Najboljši izid kariere je dosegel dan po svojem rojstnem dnevu leta 2000, in sicer 3. mesto v Wengnu (Švica). Udeležil se je treh olimpijskih iger. Po končani karieri je deloval kot uspešni glavni trener bolgarske smučarske reprezentance.
Najpoglavitneje od vsega je, da je bil pravi »car«. To pravijo vsi, ki ga poznajo. Človek z veliko začetnico. Zmeraj pripravljen priskočiti na pomoč. Dobro drugih je dajal pred svoje dobro. Zvest prijatelj. Brezkompromisen sogovornik. Nasmejan, radoživ. Pravi veseljak in duša zabave. Žal je star 39 let umrl v prometni nesreči v Söldnu (Avstrija).


Mislim, da Draga prvi stavek v knjigici opiše skoraj popolnoma. Ni bil nalezljiv samo njegov nasmeh, ampak njegova življenska energija, iskrenost in preprost pogled na življenje. Nikoli ni pozabil, od kod prihaja. Njegova kmetija mu je ostala sveta do konca. Dal mi je največ, kar ti prijatelj lahko da. Oporo v težkih trenutkih, partnerstvo pri norčijah in brezpogojno prijateljstvo. Zaradi njega sem boljši človek.
Rene Mlekuž, alspki smučar 


Redko spoznaš osebo, ki prekipeva od energije in jo širi v okolico. Korenjaka, ki te sooči z neizprosno iskrenostjo. Prijatelja, kateremu popolnoma zaupaš, on pa tebi. Srečen sem, da sem Grubo spoznal, da je bil moj sotekmovalec in da sva postala odlična prijatelja. Spomin nanj ne bo nikoli zbledel. Prevelik vtis je pustil na nas, veliko nam je dal, veliko nas je naučil. Pogrešam te, prijatelj. Ta krasna slikanica bo tudi bodočim rodovom predstavila odličnega športnika in dobrega človeka ter spodbudila otroke, da najdejo svojo POT.
Jure Košir, alpski smučar


Otroška slikanica:

POT – SRČNI SMUČAR GRUBA

NAROČI KNJIGICO