Novice

PRESENEČENJE NA DOMU!

Brino in njeno družino sta organizatorja Rene Mlekuž in Domen Mavrič obiskala na domu. Poleg čeka sta s seboj pripeljala tudi nekaj drugih presenečenj. 

Prvo izmed njih – podpisan CD Brinine najljubše pevke – Nine Pušlar, skupaj z vstopnicami za njen decembrski koncert v ljubljanskih Stožicah.

Zbrana sredstva predana Brini - GRUBIN MEMORIAL 2023

Foto: Sandi Fišer

Da bo Brina še lažje obiskovala terapije, je Mija Škerjanec skupaj z družinskim podjetjem SPC Škerjanec za eno leto v uporabo družini predala družinski avtomobil Škoda Kodiaq.

Zbrana sredstva predana Brini - GRUBIN MEMORIAL 2023

Foto: Sandi Fišer

Bratcu Maju, ki trenira in obožuje košarko, je agencija Spontanzo in namestnica direktorja Andreja Potočnik Krajnik podarila enotedenski kamp z našim košarkarskim asom Goranom Dragićem, ki se bo odvijal v začetku julija.

Zbrana sredstva predana Brini - GRUBIN MEMORIAL 2023

Foto: Sandi Fišer

 

ZBRANA SREDSTVA IZ GRUBINEGA MEMORIA PREDANA BRINI, DEKLICI Z NASMEHOM - 23.094 €

18.5.2023

Klik na sliko za ogled video reportaže

Foto: Sandi Fišer

Za organizatorja Grubinega memoriala Reneja Mlekuža in Domna Mavriča predaja bona vedno predstavlja češnjo na vrhu smetane:

“Vedno je predaja polna čustvenega naboja. Tokrat je bilo še posebej čustveno. Brina nama je zlezla pod kožo. Je neverjetna borka, skupaj z njeno celo družino, ki ji pomaga na poti do uresničitve njenih sanj. Ko so bili dva meseca na terapijah v Ameriki, sva spremljala njen napredek. Ko vidiš ta žar in energijo v očeh, ostaneš brez besed. Komaj sva čakala, da se cela družina vrne in se srečamo. Po vseh deževnih dneh se je na dan predaje narisalo sonce. Zagotovo ga je od tam gor poslal naš Gruba. Iz srca hvala vsem partnerjem Grubinega memoriala, SPC Škerjanec za lepo gesto z avtomobilom, agenciji Spontanzo, ki bodo bratca Maja odpeljali na košarkarski kamp Gorana Dragića. Na koncu smo zbrali vsoto, ki bo Brino lahko dvakrat peljala na terapije onkraj luže in pokrila vse stroške. Srce nama igra.”.

Zbrana sredstva predana Brini - GRUBIN MEMORIAL 2023

NA GRUBINEM MEMORIALU ZBRANIH ŽE VEČ KOT 14.000 EVROV

17.3.2023

GRUBIN MEMORIAL 2023, Urska Hrovat, Grega Skocir, Alenka Dovzan

Nekdanji smučarki Urška Hrovat in Alenka Dovžan v družbi Grege Skočirja.
(Foto: Sandi Fišer)

Dogodek so tudi letos podprli večletni partnerji in sponzorji Generali, NLB, Turizem Kranjska Gora in Hit Alpinea. V imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje sta ček zavarovalnice Generali v vrednosti 2.000 evrov in ček NLB v vrednosti 1.000 evrov sprejela Rene Mlekuž in Domen Mavrič, organizatorja Grubinega memoriala.

K večjemu znesku so pripomogli tudi drugi donatorji, tako podjetja – Blažič robni trakovi, Jamieson, Bora (COLMAR), ŠPC Škerjanec, ABC maziva, Rock radio, Oben Auf, Hermi, Promotor, Primus Designs, kot posamezniki.
Foto: Sandi Fišer

Slovenci smo ponovno dokazali, da smo empatičen narod, ki zna stopiti skupaj in pomagati sočloveku. Trenutni znesek zbranih sredstev za Brino, deklico z nasmehom, je že presegel 14.000 evrov. Sredstva pa še vedno lahko prispevate na tekoči račun ZPM Ljubljana Moste Polje. 

Na zdaj že tradicionalnem Grubinem memorialu smo se v petek, 10. marca v Kranjski Gori zbrali ljubitelji belih strmin, podporniki memoriala in Grubini prijatelji. 

Veleslaloma se je udeležilo več kot 200 smučarjev in smučark, ki so se spustili po snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine so prispevali k zbranemu znesku za pomoč Brini, deklici z nasmehom. Kot predtekmovalci so se po smučišču spustili Rene Mlekuž, Mitja Dragšič, Jure Košir, Christian Mayer in Retro legende. Tudi tokrat pa se je s štartno številko 1 na progo podal Maks Grubelnik, sin Draga Grubelnika.

 

V Kranjski Gori so bili na in ob smučišču tudi Matjaž Vrhovnik, Andrej Šporn, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Grega Skočir, Katarina Mala, Ciril Komotar, Tone Vogrinecin drugi. Mnogi med njimi se vsako leto zberejo na Grubinem memorialu, kjer se spomnijo svojih smučarskih časov, Grube in ob tem poskrbijo še za dobrodelno noto.

Rokenrol za Grubo je žal odnesel močan dežni naliv, a dobre volje v Kranjski Gori kljub temu ni manjkalo. Poleg Petra Polesa, ki je duhovito komentiral dogajanje na smučišču, je za hitrejše  smučanje udeležencev z energično glasbo skrbel DJ Baza.
 
“Večer in noč, ko je znova prekipevalo od tiste prave pozitivne energije. Ko vidiš vse te nasmejane obraze, vse, ki se pripeljejo za dober namen z vseh koncev Slovenije, ostaneš brez besed. Znova preko 200 tekmovalcev, znova rekorden znesek za Brino, ki nas je, verjameva, slišala vse tja onkraj Atlantika. Tudi dež ni mogel pokvariti te prekrasne energije. Če si sposodiva stih tistega, ki vsako leto podpre Grubin memorial: “Nekaj sije v nas ljudeh!”, sta zaupala organizatorja še enega odličnega Grubinega memoriala Rene Mlekuž in Domen Mavrič.

GRUBIN MEMORIAL 2023!

31.1.2023

SAVE THE DATE (rezervirajte si ta dan), 10. marec 2023! V Kranjski Gori se bo ponovno zgodil Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom s smučarskimi zvezdami in velikim koncertom BIG FOOT MAME kot uvod v Pokal Vitranc!

Letos bomo zbrana sredstva namenili živahni deklici Brini – deklici z nasmehom, ki se od rojstva bori s cerebralno paralizo in potrebuje vsakodnevno pomoč najbližjih.

Mama je zaradi Brinine bolezni nezaposlena, saj deklica potrebuje konstantne, tudi samoplačniške terapije. Mama prejema delno plačilo za izgubljeni dohodek, skromni prejemki pa komaj zadoščajo za kritje vseh osnovnih mesečnih stroškov družine. Sredstva bodo namenjena za kritje osnovnih potrebščin ter stroškov terapij, s tem pa ji bodo omogočeni boljši pogoji za zdrav vsestranski razvoj in lepše preživljanje otroštva.

PROGRAM MEMORIALA IN POKALA VITRANC
PETEK: 10. marec 2023
Kje: Kranjska Gora, smučišče Kekec in prireditveni prostor hotela Kompas
16:00-18:30 Prevzem številk in prijave (LOKACIJA desno od vhoda v hotel ramada – restavracija ramada, vodile vas bodo oznacbe)
19:00 Štart dobrodelnega veleslaloma
20:30-21:00 Razglasitev rezultatov
21:15 Koncert “Rock & Roll” za Grubo – Skupina BIG FOOT MAMA in posebno presenečenje

SOBOTA: 11. marec 2023
Pokal Vitranc FIS veleslalom moški
9:30 – 1. tek
12:30 – 2. tek
18:45 – Uradna podelitev pokalov sobotnega veleslaloma
19:00 – Javno žrebanje štartnih številk za nedeljski veleslalom
19:45 – Klemen Slakonja z bandom
21:15 – Hamo & Tribute2love

NEDELJA: 12. marec 2023
Pokal Vitranc FIS veleslalom moški
9:30 – 1. tek
12:30 – 2. tek

Spoznajte BRINO – DEKLICO Z NASMEHOM (KLIK)

ZBRANA SREDSTVA GRUBINEGA MEMORIALA PREDANA DRUŽINI JESENŠEK

7.4.2022

Predaja zbranih sredstev - Grubin memorial 2022

Organizatorja Rene Mlekuž in Domen Mavrič sta predala ček Andreji Jesenšek.
Foto: Sandi Fišer

Celotna zbrana sredstva prvega Grubinega memoriala so bila namenjena Dragovemu sinu Maksu, na drugem so z zbranimi sredstvi pomagali sedemnajstletnemu Timu, na tretjem 7-članski družini iz Vuhreda, na četrtem družini iz Slovenske Bistrice, leta 2020 družini Rajh iz okolice Maribora. Letos pa so sredstva namenjena družini Jesenšek iz okolice Litije.

Predaja zbranih sredstev - Grubin memorial 2022

Miha Blažič (direktor in lastnik Blažič robni trakovi), Rene Mlekuž, Andreja Jesenšek, Domen Mavrič in Luka Garin (direktor Avtohiše Kranj).
Foto: Sandi Fišer

Tik pred začetkom letošnjega Pokala Vitranc so se na kranjskogorskem smučišču Kekec zbrali nekdanji slovenski in tuji smučarji, znani slovenci in ljubitelji smučanja. Vsi s skupnim namenom, smučati v spomin nekdanjemu slovenskemu smučarskemu reprezentantu Dragu Grubelniku in s smučanjem zbrati sredstva za družino Jesenšek iz okolice Litije.

Rene Mlekuž in Domen Mavrič, organizatorja dogodka sta vesela, da je tudi letošnji dogodek poskrbel za pomoč družini: “Čeprav je bilo zelo lepo spet videti ljudi na Grubinem memorialu, kako se družijo, zabavajo in obujajo spomine na Grubo, je vsekakor najtopleje pri srcu takrat, ko pride trenutek srečanja z izbrano družino in ko predamo vsa sredstva, ki smo jih za njih vsi skupaj z udeleženci, donatorji ter sponzorji zbrali. In ko vidiš tisto iskrico v očeh družine, da bo vendarle rešen kak problem, ki jim otežuje vsakodnevno življenje in vsaj nekoliko lažji jutri, je to tisto, kar šteje največ.”

V dobrodelni sklad Grubinega memoriala se je zbralo 15.700 evrov. Avtohiša Kranj je družini Jesenšek v enoletno uporabo podarila vozilo Citroen, podjetje Blažič robni trakovi pa je družini podarilo novo kuhinjo in opremo za dve otroški sobi.

Andreja Jesenšek v avtomobilu, ki so ga prejeli za enoletno uporabo.
Foto: Sandi Fišer

Z VAŠO POMOČJO IN UDELEŽBO SMO PRESEGLI VSA PRIČAKOVANJA!

Za 6 člansko družino Jesenšek smo zbrali več kot 15.000 evrov! Sredstva na tekoči račun še kar prihajajo. Ponovno smo dokazali, da smo empatičen narod, ki z GRUBINO energijo zna stopiti skupaj in pomagati ljudem v stiski.

BRAVO IN HVALA VSAKEMU POSEBEJ!

GRUBIN MEMORIAL 2022 - donacije

Foto: Marko Dalbello Ocepek

Veleslaloma se vas je udeležilo več kot 150 smučarjev in smučark na snežni strmini smučišča Kekec. S plačilom štartnine ste prispevali k zbranemu znesku za pomoč družini Jesenšek.

Prvi se je po smučišču spustil Felix Neureuther, sledila sta Jure Košir in Mitja Dragšič, s štartno številko 1 pa se je na progo podal Maks Grubelnik, sin Draga Grubelnika.

Nekateri v vlogi tekmovalcev, drugi pa zgolj kot obiskovalci, so se dogodka udeležili tudi: Alenka Dovžan, Špela Pretnar, Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, Andrej Šporn, Špela Bračun, Bernard Vajdič, Tomi Meglič, Gregor Skočir, Martin Janežič Buco, Patrick Vlačič in drugi. V en glas dodajajo, da vsako leto z veseljem pridejo, skupaj obujajo spomine na Grubo, na smučarske čase in poskrbijo tudi za dobrodelnost.

GRUBIN MEMORIAL 2022 - Zmagovalci

Foto: Marko Dalbello Ocepek

Prvo mesto je letos osvojil Boštjan Brus, na drugo mesto se je uvrstil Adam Bernard, na tretjem mestu pa je tekmo končal Dejan Pristovnik. V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Anja Zalokar, druga je bila Patricija Demšar, tretja pa Tanja Žerjav.

Množična udeležba in navdušenje ob zbranem znesku sta dokaz, da se mora tradicija nadaljevati tudi v prihodnje ter da bo spomin na Grubo ne samo večno živel, ampak preko memoriala skrbel, da bo vsakdan vsaj nekaterih družin lažji in lepši.

ZA DRUŽINO JESENŠEK ZBRALI VEČ KOT 15.005 €

14.3.2022

Grubin_memorial_2022-46_foto_Marko_Delbello_Ocepek

Foto: Marko Dalbello Ocepek

“Vesel sem, da bomo družini lahko pomagali k boljšemu življenju. Poleg denarja in avtomobila v uporabo za eno leto bodo prejeli novo kuhinjo z vso opremo, pa pohištvo za otroške sobe in tudi tedenski oddih v toplicah. Vem, da je Gruba ponosen na nas,” je povedal pobudnik Grubinega memoriala Rene Mlekuž, soorganizator Domen Mavrič pa doda: “Vzdušje v Kranjski Gori je bilo fenomenalno, nabito s pozitivno energijo čisto vseh. Spet smo se srečali stari prijatelji, užitke na belih strminah pa združili še z “Rokenrolom za Grubo. Le kaj je še lahko lepšega!”

Dogodek so tudi letos podprli večletni partnerji in sponzorji Turizem Kranjska Gora, Generali in NLB. V imenu Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje sta ček zavarovalnice Generali v vrednosti 2.000 evrov in ček NLB v vrednosti 1.000 evrov sprejela Rene Mlekuž in Domen Mavrič, organizatorja Grubinega memoriala.

Avtohiša Kranj je družini Jesenšek v enoletno uporabo podarila vozilo Citroen, BLAŽIČ robni trakovi pa novo kuhinjo in 3 otroške sobe. H končnemu skupnemu znesku so pripomogli tudi drugi donatorji, tako podjetja (ATLANTIC GROUP, VZAJEMNA, LUMAR, LAČNI KEKEC) kot posamezniki.

GRUBIN MEMORIAL 2022- Felix Neureuther

Felix Neureuther, foto Jure Makovec

GRUBIN MEMORIAL 2022 - JOKER OUT

Foto: Marko Dalbello Ocepek

Za “Rock & Roll za Grubo” je poskrbela trenutno najbolj vroča glasbena skupina JOKER OUT.

GRUBIN MEMORIAL SE VRAČA!

25.2.2022

GRUBIN MEMORIAL 2022

Rezervirajte si petek, 11. marec 2022! V Kranjsko Goro se vrača Grubin memorial z dobrodelnim veleslalomom s smučarskimi zvezdami in velikim koncertom!

PRIJAVE na dobrodelni GRUBIN veleslalom so že odprte in se lahko prijavite s klikom tukaj.

PROGRAM MEMORIALA
Kdaj: 11. marec 2022
Kje: Kranjska Gora, smučišče Kekec
16:00-18:30 Prevzem številk in prijave (ovalna dvorana Hotel Ramada Resort, bivši Larix)
19:00 Štart dobrodelnega veleslaloma
20:30-21:00 Razglasitev rezultatov
21:00 Koncert “Rock & Roll” za Grubo – Skupina JOKER OUT

PREVERITE KOLIKO SREDSTEV SMO ŽE ZBRALI ZA 6 ČLANSKO DRUŽINO IZ LITIJE

Zbrana sredstva iz štartnin in donacij letošnjega GRUBINEGA memoriala 2022 namenjamo družini Jesenšek iz okolice Litije.

Klikni na video in spoznaj njihovo stisko.

PARTNERJI GRUBINEGA MEMORIALA 2022

GRUBIN MEMORIAL 2022 PARTNERJI

Zvesti prijatelji ali partnerji so tisti, ki ti stojijo ob strani tudi v slabših trenutkih. Veseli in počaščeni smo, da je našo dobrodelno noto v preteklih letih prepoznala tudi NLB – Nova Ljubljanska banka. 🤗 Iskreno se zahvaljujemo za to donacijo, čeprav nam situacija ne dopušča organizacijo GRUBINEGA memoriala in bo še kako prav prišla družini, ki živi v stiski! 🙏

Donacija NLB banke

4.4.2021

Donacija GENERALI zavarovalnice

17.3.2021

Donacija GM GENERALI

Zelo smo veseli, da so naši zvesti pokrovitelji z nami tudi v teh časih, ko memoriala ne moremo izvesti. Predvsem pa hvaležni, da je Generali zavarovalnica tudi letos donirala sredstva za družino, ki živi v stiski.

Iskrena hvala! 🤗🙏 

Včeraj se je na POP TV-ju predvajal 2. del oddaje Delovna akcija, kjer smo z GRUBINIM memorialom združili moči z Ano Praznik in ekipo Delovne akcije, ter pomgali družini Rajh.

Več si lahko pogledate na tej POVEZAVI.

GM z Delovno akcijo za družino Rajh

21.3.2021

GRUBIN memorial 2021

28.2.2021

Ob lanski odpovedi dogodka, smo bili trdno prepričani, da se bo GRUBIN MEMORIAL 2021 zgodil – še močnejši, še glasnejši!

Žal trenutna epidemiološka situacija v Sloveniji ne dopušča, da bi se v spomin na Grubo ponovno (z)družili v sanjski Kranjski Gori in kot vedno doslej z zbranimi sredstvi narisali nasmeh na obraz vsaj eni od družin, ki v teh težkih časih pomoč še kako potrebujejo. Število družin v stiskah se je v času epidemije na žalost močno povečalo.

Žalosti nas, da smo primorani izpustiti tudi letošnji dogodek. A smo hkrati ponosni in hvaležni, da imamo VAS, prijatelje, ki nam stojite ob strani vsa ta leta.

S skupnimi močmi smo v petih letih zbrali in donirali več kot 59.000 €! Brez vas zgodb, ki jih piše Grubin memorial, ne bi bilo.

Z optimizmom zremo in usmerjamo energijo v 2022!

S spoštovanjem.

Rene Mlekuž & Domen Mavrič

Podpis Rene Domen blk

Čeprav nas je pozimi doletela odpoved GRUBINEGA memoriala, se je včeraj “končno” le zgodil zaključni in najlepši del zgodbe. Za družino Rajh, za Jožico, ki smo jo včeraj presenetili na Rogli in predali ček z zbranimi sredstvi. Na koncu celo več kot 6.000€! Bilo je noro čustveno, spontano in takšnih solz sreče še nismo videli, bili smo ganjeni in presrečni! 🤗❤️

Verjamemo, da je Gruba tam gori ponosen! Za malo lažji jutri še ene čudovite familije. Seveda brez vseh vas, ki vsa ta leta verjamete v super dogodek NE bi šlo in Vam od ❤️ HVALA! GRUBIN memorial 2021

Presenetili Jožico

18.8.2021

Donacija družini Rajh GM5

5. GRUBIN memorial 2020 ODPOVEDAN V CELOTI!

27.2.2020

Zaradi nastale situacije in prisotnosti korona virusa v naši državi ter upoštevanju nasvetov Ministrstva za zdravje in NIJZ – Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo s težkim srcem sprejeli odločitev, da dogodek GRUBIN MEMORIAL v Kranjski Gori ta petek, 13. marca, V CELOTI ODPOVEMO!

Potrudili se bomo in verjamemo, da bomo celotno zgodbo Grubinega memoriala
skupaj uspešno izpeljali čez leto dni – kot uverturo v jubilejni 60. Pokal Vitranc.

Radi bi se iz srca zahvalili vsem našim zvestim sponzorjem in partnerjem, ki nam stojijo ob strani in ki so se tudi ob odpovedi odločili, da vseeno donirajo dogovorjena sredstva za letošnjo družino Rajh.

GM5_ODPOVEDANO-1024x683
PARTNERJI-GM5_v12-1024x615